Pressmeddelanden

Pressmeddelande den 9 juli 2019

Samtal kan förändra livet

Många känner sig ensamma och behöver ha någon att prata med. När någon lyssnar mår vi bättre och då kan vi hitta lösningar som vi inte tänkt på innan. Ibland kan ett sådant samtal förändra livet. Det vet Madeleine Svanström, coach på Inlumino Education.

Efter sex år som Nyköpings kommuns ledarutvecklare väljer Madeleine att förverkliga en av sina drömmar- att coacha på heltid. Hon märker att många har ett stort behov av någon att prata med, men att partnern, kollegan eller bästa kompisen kanske inte alltid är rätt person. Ibland kan det vara lättare att prata med någon utomstående som man inte känner överhuvudtaget. Ett samtal som dessutom sker konfidentiellt.

”Jag vill hjälpa människor att hitta sina styrkor och utveckla sina relationer, både de nära relationerna och i arbetslivet. För efter alla år som ledarutvecklare och pedagog så vet jag att goda relationer ger gott resultat” säger Madeleine Svanström, coach och ledarutvecklare.

Nere i hamnen i Nyköping driver hon företaget Inlumino Education. Till henne kommer grupper som behöver peppas till framgång, chefer och ledare som vill utveckla sitt ledarskap, föräldrar och ungdomar som vill ha stöd. Här erbjuder hon coachning och utbildning till alla som vill utveckla sin förmåga att skapa goda relationer, stressa mindre och må bättre.

En del av sin tid arbetar Madeleine också som coach i den ideella föreningen Wake Me Up- där får ungdomar mellan 16 – 22 år gratis coachning av professionella coacher. Att bli sedd, hörd och känna sammanhang är en bidragande faktor till psykisk hälsa. Med en bakgrund från skolvärlden vet Madeleine hur tonåren kan vara en vilsen tid där man kan behöva pepp och vägledning.

Wake Me Up

”Jag vill att alla ungdomar i Nyköping-Oxelösund och runt om ska veta att de kan kontakta WMU. Idén är att det ska vara enkelt att boka en coach. Bara ladda ned appen och logga in ” berättar Madeleine Svanström.

Wake Me Up grundades 2018 av coachen Kim Karhu efter att dokumentären om svenska superstjärnan Avicii sänts. Runt 80 professionella coacher ger av sin tid och engagemang för att bryta trenden med den ökade psykiska ohälsan.

”Att få förtroendet att coacha någon och hjälpa till att hitta den inneboende kraften hos varje individ är lika fantastiskt varje gång” avslutar Madeleine och hoppas fler, både ungdomar och vuxna ska ta den möjligheten

FAKTA
Wake Me Up är en
ideell förening som
arbetar för ungdomars
välmående genom att
inspirera och vägleda
ungdomar 16 – 22 år.

Du laddar ner appen
”Wake Me Up” via
Google Play eller App
Store. Logga in med
BankID.

Inlumino betyder att
lysa upp och rikta ljuset
mot något.

För mer information:
Madeleine Svanström 070-2914512, info@inluminoeducation.se